
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
- 1200 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 20 g oleju plus 1 łyżeczka
-
320
g makaronu, suchego, typu kolanka
lub 320 g makaronu, suchego, krótkiego dowolnego kształtu - 100 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość posiekanej, do dekoracji
- 3 ząbki czosnku
- 300 - 500 g mięsa mielonego dowolnego (wieprzowego, wołowego lub drobiowego, patrz wskazówka), podzielonego na kawałki
- 20 g masła
- 20 g mąki pszennej
- 250 g mleka
-
25
g pasty miso
lub 20 g musztardy Dijon - 10 g sosu sojowego
- 1 łyżka cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 250 g kimchi z zalewą
-
4
łyżki bułki tartej
lub 4 łyżki panierki panko - 1 łyżka ziaren sezamu, białego do posypania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 701.1 kcal / 2933.4 kJ
- Białko
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Węglowodany
- 55.1 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Sód
- 1131.3 mg