Mac'n'cheese z mięsem i kimchi

Mac'n'cheese z mięsem i kimchi

4.0 249 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    250 g
  • wody
    1200 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • oleju plus 1 łyżeczka
    20 g
  • makaronu, suchego, typu kolanka
    320 g
    320 g makaronu, suchego, krótkiego, dowolnego kształtu
  • zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość posiekanej, do dekoracji
    100 g
  • ząbki czosnku
    3
  • mięsa mielonego dowolnego (wieprzowego, wołowego lub drobiowego, patrz wskazówka), podzielonego na kawałki
    300 - 500 g
  • masła
    20 g
  • mąki pszennej
    20 g
  • mleka
    250 g
  • pasty miso
    25 g
    20 g musztardy Dijon
  • sosu sojowego
    10 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    1 łyżka
  • kimchi z zalewą
    250 g
  • bułki tartej
    4 łyżki
    4 łyżki panierki panko
  • ziaren sezamu, białego (opcjonalnie) do posypania
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 701.1 kcal / 2933.4 kJ
Białko 32.5 g
Tłuszcz 38.7 g
Węglowodany 55.1 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 16.8 g
Sód 1131.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...