
Urządzenia i Akcesoria
Mac'n'cheese z mięsem i kimchi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
250 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
20 g oleju plus 1 łyżeczka
-
320 g makaronu, suchego, typu kolanka
-
100 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość posiekanej, do dekoracji
-
3 ząbki czosnku
-
300 - 500 g mięsa mielonego dowolnego (wieprzowego, wołowego lub drobiowego, patrz wskazówka), podzielonego na kawałki
-
20 g masła
-
20 g mąki pszennej
-
250 g mleka
-
25 g pasty miso
-
10 g sosu sojowego
-
1 łyżka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
250 g kimchi z zalewą
-
4 łyżki bułki tartej
-
1 łyżka ziaren sezamu, białego (opcjonalnie) do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1131.3 mg
Białko
32.5 g
Kalorie
2933.4 kJ /
701.1 kcal
Tłuszcz
38.7 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Węglowodany
55.1 g