
Urządzenia i Akcesoria
Mac'n'cheese z mięsem i kimchi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki250 g
-
wody1200 g
-
soli1 łyżeczka
-
oleju plus 1 łyżeczka20 g
-
makaronu, suchego, typu kolanka320 g
-
zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość posiekanej, do dekoracji100 g
-
ząbki czosnku3
-
mięsa mielonego dowolnego (wieprzowego, wołowego lub drobiowego, patrz wskazówka), podzielonego na kawałki300 - 500 g
-
masła20 g
-
mąki pszennej20 g
-
mleka250 g
-
pasty miso25 g
-
sosu sojowego10 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego1 łyżka
-
kimchi z zalewą250 g
-
bułki tartej4 łyżki
-
ziaren sezamu, białego (opcjonalnie) do posypania1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
701.1 kcal /
2933.4 kJ
Białko
32.5 g
Tłuszcz
38.7 g
Węglowodany
55.1 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Sód
1131.3 mg