
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
180 g bułki tartej
-
200 g kiełbasy drobiowej pokrojonej w 1 cm plastry
-
150 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
300 g różyczek kalafiora
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 jajko
-
1 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g selera naciowego (opcjonalnie) pokrojonego na 2 cm kawałki
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
100 g boczku wędzonego, surowego pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
400 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
¾ łyżeczki majeranku, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
713.6 kcal /
2985.5 kJ
Białko
31.2 g
Tłuszcz
44.1 g
Węglowodany
50.7 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
16.1 g
Sód
1766.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANKI
9 Przepisów
Polska
Polska