Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
70 g chleba, lekko czerstwego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
50 g mleka
-
3 ząbki czosnku
-
9 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość posiekanej, do dekoracji
-
500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 jajko
-
30 g oliwy z oliwek
-
60 g migdałów, blanszowanych
-
70 g białego wina, wytrawnego
-
400 g wody
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
500 g ziemniaków mączystych, pokrojonych na 3 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
622.9 kcal /
2606.1 kJ
Białko
32 g
Tłuszcz
39.8 g
Węglowodany
35.9 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Sód
894.8 mg