Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
700 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 ½ - ¾ łyżeczki soli
-
3 ząbki czosnku
-
9 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość posiekanej natki, do dekoracji
-
70 g bułki tartej
-
50 g mleka
-
500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 jajko
-
30 g oliwy z oliwek
-
60 g migdałów, blanszowanych
-
70 g białego wina, wytrawnego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1370 mg
Białko
33.8 g
Kalorie
2864.6 kJ /
684.7 kcal
Tłuszcz
40.2 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
48.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cynamonki na parze
50 min
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Sycylijskie pulpety drobiowe w sosie pomidorowym z makaronem
40 min
Pikantne skrzydełka w sosie pomarańczowym
55 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami
1 godz.
Jajecznica na parze
15 min
Pulpety w sosie marchewkowym z ziemniakami
40 min
Dorsz na parze z sosem koperkowym i marchewkową kaszą jaglaną
40 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min