Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
TM6 TM5

Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi

4.3 (81 ocen)

Składniki

Marynata

  • 4 - 6 cebul dymek (70-100 g), bez szczypioru, przekrojonych na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 - 30 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 120 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
  • 80 g sosu sojowego
  • 60 g oleju sezamowego
  • 30 g koreańskiej pasty chili gochujang
  • 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 kotlety schabowe, bez kości, grube (2 cm grubości, ok. 200 g każdy)

Pikantny ryż, kotlety wieprzowe i warzywa gotowane na parze

  • 1200 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 500 g kapusty pak choi, przekrojonej wzdłuż na pół (patrz wariant)
  • olej, do natłuszczenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3153.4 kJ / 753.7 kcal
Białko
50.2 g
Węglowodany
59.5 g
Tłuszcz
34.3 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Błonnik
3.2 g
Sód
1590.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy