
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
Marynata
-
4 - 6 cebul dymek (70-100 g), bez szczypioru, przekrojonych na pół
-
3 ząbki czosnku
-
20 - 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
120 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
80 g sosu sojowego
-
60 g oleju sezamowego
-
30 g koreańskiej pasty chili gochujang
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 kotlety schabowe, bez kości grube (2 cm grubości, ok. 200 g każdy)
Pikantny ryż, kotlety wieprzowe i warzywa gotowane na parze
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
200 g ryżu białego, długoziarnistego
-
500 g kapusty pak choi przekrojonej wzdłuż na pół (patrz wariant)
-
olej do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1590.6 mg
Białko
50.2 g
Kalorie
3153.4 kJ /
753.7 kcal
Tłuszcz
34.3 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
59.5 g