
Wersje kompatybilne
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marynata
- 4 - 6 cebul dymek (70-100 g), bez szczypioru, przekrojonych na pół
- 3 ząbki czosnku
- 20 - 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 120 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
- 80 g sosu sojowego
- 60 g oleju sezamowego
- 30 g koreańskiej pasty chili gochujang
- 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 kotlety schabowe, bez kości grube (2 cm grubości, ok. 200 g każdy)
Pikantny ryż, kotlety wieprzowe i warzywa gotowane na parze
- 1200 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 200 g ryżu białego, długoziarnistego
- 500 g kapusty pak choi przekrojonej wzdłuż na pół (patrz wariant)
- olej do natłuszczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 753.7 kcal / 3153.4 kJ
- Białko
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Węglowodany
- 59.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Sód
- 1590.6 mg