Urządzenia i Akcesoria
Tarta z kasztanami, pieczarkami i żurawiną
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
Ciasto
-
mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia200 g
-
kolendry, świeżej10 g
-
oliwy z oliwek80 g
-
zimnej wody50 g
-
soli½ łyżeczki
Farsz
-
oliwy z oliwek60 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
ząbki czosnku2
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w ćwiartki300 g
-
kasztanów jadalnych, mrożonych uprzednio rozmrożonych300 g
-
tymianku, świeżego tylko liści1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki170 g
-
cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki80 g
-
żurawiny, suszonej40 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
588.1 kcal /
2460.4 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
34.3 g
Węglowodany
64 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Sód
706.7 mg