Tarta z kasztanami, pieczarkami i żurawiną

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    15 g
Ciasto
  • mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    200 g
  • kolendry, świeżej
    10 g
    10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • oliwy z oliwek
    80 g
  • zimnej wody
    50 g
  • soli
    ½ łyżeczki
Farsz
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w ćwiartki
    300 g
    300 g białych pieczarek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki
  • kasztanów jadalnych, mrożonych uprzednio rozmrożonych
    300 g
    300 g kasztanów jadalnych, gotowanych, bez skórki
  • tymianku, świeżego tylko liści
    1 łyżeczka
    ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • soli
    1 łyżeczka
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    170 g
  • cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • żurawiny, suszonej
    40 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 588.1 kcal / 2460.4 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 34.3 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 706.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...