Urządzenia i Akcesoria
Tarta z kasztanami, pieczarkami i żurawiną
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Ciasto
-
200 g mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g kolendry, świeżej
-
80 g oliwy z oliwek
-
50 g zimnej wody
-
½ łyżeczki soli
Farsz
-
60 g oliwy z oliwek
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
300 g białych pieczarek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki300 g brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w ćwiartki
-
300 g kasztanów jadalnych, gotowanych, bez skórki300 g kasztanów jadalnych, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego1 łyżeczka tymianku, świeżego tylko liści
-
1 łyżeczka soli
-
170 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
80 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
40 g żurawiny, suszonej
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
706.7 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
2460.4 kJ /
588.1 kcal
Tłuszcz
34.3 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
20 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Buraki z orzechowym sosem miso i sałatką z ziół
1 godz. 10 min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
1 godz.
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Lasagne dyniowa
1 godz. 45 min