Rösti z warzyw korzeniowych (TM6)
TM6

Rösti z warzyw korzeniowych (TM6)

4.2 (13 ocen)

Składniki

  • 130 g czerwonego buraka, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 130 g pasternaku, w razie potrzeby przekrojonego wzdłuż na pół
    lub 130 g korzeni pietruszki, w razie potrzeby przekrojonej wzdłuż na pół
  • 130 g batata, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 70 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Sos koperkowo-pietruszkowy

  • 5 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    lub 200 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1111.5 kJ / 265.7 kcal
Białko
7.6 g
Węglowodany
31.6 g
Tłuszcz
12.6 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Błonnik
4.3 g
Sód
978.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy