Urządzenia i Akcesoria
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
60 g czerstwej bułki pokrojonej na 3 cm kawałki
-
30 g ziaren sezamu, białego
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
20 g kaparów, konserwowych odsączonych
-
1 ząbek czosnku
-
20 g liści bazylii, świeżych
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta
-
300 g czerwonej kapusty pokrojonej na 3 cm kawałki
-
150 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
10 g miodu
-
1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
2 opakowania sera feta (po 150 g każde)
-
mąka pszenna pełnoziarnista do panierowania
-
1 jajko
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1829.6 mg
Białko
17.5 g
Kalorie
2333.3 kJ /
557.7 kcal
Tłuszcz
40.4 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
14.5 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Burgery z kurczaka z komosą ryżową (quinoa) i chia
1 godz.
Tarta z ricottą i kolorowymi pomidorkami
1 godz. 30 min
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 min