Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka

Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka

3.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g czerstwej bułki pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 30 g ziaren sezamu, białego
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • 20 g kaparów, konserwowych odsączonych
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g liści bazylii, świeżych
  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 80 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta
  • 300 g czerwonej kapusty pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 150 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 10 g miodu
  • 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 2 opakowania sera feta (po 150 g każde)
  • mąka pszenna pełnoziarnista do panierowania
  • 1 jajko

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 557.7 kcal / 2333.3 kJ
Białko 17.5 g
Tłuszcz 40.4 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Sód 1829.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...