Urządzenia i Akcesoria
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
120 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
250 g wody
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
-
1 czerwona cebula (ok. 90 g), pokrojona w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
1 pomidor (ok. 180 g), pokrojony w ćwiartki
-
100 g tuńczyka, w oleju odsączonego, podzielonego na kawałki
-
1 łyżka czarnych oliwek, bez pestek odsączonych
-
1 łyżka kaparów, konserwowych odsączonych i opłukanych
-
1 szczypta oregano, suszonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1067.8 mg
Białko
44 g
Kalorie
2540.5 kJ /
607.2 kcal
Tłuszcz
27.8 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PO TRENINGU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kanapki z pastą z fasoli
5min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1h 20min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1h 20min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35min
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40min