
Urządzenia i Akcesoria
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)120 g
-
wody250 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
soli1 łyżeczka
-
czerwona cebula (ok. 90 g), pokrojona w ćwiartki1
-
ząbek czosnku1
-
pomidor (ok. 180 g), pokrojony w ćwiartki1
-
tuńczyka, w oleju odsączonego, podzielonego na kawałki100 g
-
czarnych oliwek, bez pestek odsączonych1 łyżka
-
kaparów, konserwowych odsączonych i opłukanych1 łyżka
-
oregano, suszonego1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
607.2 kcal /
2540.5 kJ
Białko
44 g
Tłuszcz
27.8 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
1067.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PO TRENINGU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Bezalkoholowy drink Rudolf
30 min
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6)
50 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45 min
Proteinowe kulki chałwowe i orzechowe
55 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1 godz. 15 min
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
25 min
Pistacjowa matcha latte
20 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min