Urządzenia i Akcesoria
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
350 - 400 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
350 - 400 g korzenia pietruszki, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)350 - 400 g pasternaku Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
240 g krojonych pomidorów, z puszki
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
1 kulka sera mozzarella (ok. 125 g), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego w plastry
-
8 - 10 czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1194.2 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
1768.8 kJ /
422.8 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
43.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM5)
30 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
30 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6, TM7)
40 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM6, TM7)
6 godz. 15 min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6, TM7)
40 min
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 godz.
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
1 godz.
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 min
Curry z ciecierzycy z orkiszowymi podpłomykami
40 min