Urządzenia i Akcesoria
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
350 - 400 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
350 - 400 g korzenia pietruszki, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)350 - 400 g pasternaku Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
240 g krojonych pomidorów, z puszki
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
1 kulka sera mozzarella (ok. 125 g), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego w plastry
-
8 - 10 czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1194.2 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
1768.8 kJ /
422.8 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
43.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM5)
30 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min