Urządzenia i Akcesoria
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
350 - 400 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
350 - 400 g korzenia pietruszki, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)350 - 400 g pasternaku Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
240 g krojonych pomidorów, z puszki
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
1 kulka sera mozzarella (ok. 125 g), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego w plastry
-
8 - 10 czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1194.2 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
1768.8 kJ /
422.8 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
43.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM5)
35 min
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1 godz.
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 55 min
Chrupiące paluchy z ziarnami
4 godz. 45 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Wrapy z hummusem i rumienionymi warzywami
35 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min