
Urządzenia i Akcesoria
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
350 - 400 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
350 - 400 g pasternaku Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
2 łyżki mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
240 g krojonych pomidorów, z puszki
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
1 kulka sera mozzarella (ok. 125 g), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego w plastry
-
8 - 10 czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
422.8 kcal /
1768.8 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
43.3 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
1194.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)
40 min
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Cynamonki na parze
50 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM6)
35 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Mieszanka do wypieku chleba pełnoziarnistego z sezamem i makiem
10 min
Placki z tartych ziemniaków (TM6)
45 min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6)
20 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM6)
45 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 min