Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
700 g
Składniki
-
2 czerwone papryki duże, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
150 g migdałów, blanszowanych150 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
50 g chleba pełnoziarnistego pokrojonego w 2 cm kostkę
-
30 g wody mineralnej, niegazowanej
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g syropu z agawy10 g syropu klonowego
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość posiekanej natki do dekoracji
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka oliwy z oliwek do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
205.4 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
793.6 kJ /
189.7 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6, TM7)
50 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min