Pasta z pieczonej papryki i orzechów
TM6 TM5

Pasta z pieczonej papryki i orzechów

4.2 (38 ocen)

Składniki

  • 2 czerwone papryki, duże, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
  • 150 g orzechów laskowych, blanszowanych
    lub 150 g migdałów, blanszowanych
  • 50 g chleba pełnoziarnistego, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 30 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g syropu klonowego
    lub 10 g syropu z agawy
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość posiekanej natki do dekoracji
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek, do skropienia

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
793.6 kJ / 189.7 kcal
Białko
4.2 g
Węglowodany
11.1 g
Tłuszcz
15.4 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
3.7 g
Sód
205.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy