
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
700 g
Składniki
-
2 czerwone papryki duże, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
150 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
50 g chleba pełnoziarnistego pokrojonego w 2 cm kostkę
-
30 g wody mineralnej, niegazowanej
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g syropu klonowego
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość posiekanej natki do dekoracji
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka oliwy z oliwek do skropienia
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
189.7 kcal /
793.6 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
15.4 g
Węglowodany
11.1 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
205.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM5)
1 godz. 50 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6)
50 min
Dip curry z daktylami
5 min
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30 min
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1 godz. 10 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min