Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
700 g
Składniki
-
2 czerwone papryki duże, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
150 g migdałów, blanszowanych150 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
50 g chleba pełnoziarnistego pokrojonego w 2 cm kostkę
-
30 g wody mineralnej, niegazowanej
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g syropu z agawy10 g syropu klonowego
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość posiekanej natki do dekoracji
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka oliwy z oliwek do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
205.4 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
793.6 kJ /
189.7 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 Min
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30 Min
Wegańska sałatka Cezar
40 Min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
50 Min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 Std.
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 Std. 20 Min
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1 Std. 10 Min
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 Min
Wrapy z hummusem i rumienionymi warzywami
35 Min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 Min
Słodki sos mango z chili
50 Min