
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oliwa z oliwek do natłuszczenia
- 90 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
30
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 30 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki - 40 g liści szpinaku baby, świeżych (patrz wariant)
- 40 g jarmużu pokrojonego na kawałki, bez twardych części (patrz wariant)
- 40 g cukinii nieobranej, bez gniazd nasiennych (patrz wariant)
- 1 ząbek czosnku
- 2 jajka, rozmiar L
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 323.6 kcal / 1354 kJ
- Białko
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Sód
- 875.9 mg