
Urządzenia i Akcesoria
Serowo-warzywny spód do pizzy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
90 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
40 g liści szpinaku baby, świeżych (patrz wariant)
-
40 g jarmużu pokrojonego na kawałki, bez twardych części (patrz wariant)
-
40 g cukinii nieobranej, bez gniazd nasiennych (patrz wariant)
-
1 ząbek czosnku
-
2 jajka, rozmiar L
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
323.6 kcal /
1354 kJ
Białko
25.1 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
10.1 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Sód
875.9 mg