Wrapy z hummusem i warzywami

Wrapy z hummusem i warzywami

4.4 19 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji

Składniki

Tortille
  • 200 g napoju migdałowego
  • 500 g mąki pszennej
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
Hummus z suszonymi pomidorami, oliwkami i bazylią
  • 500 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
  • 80 g wody
    80 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
  • 10 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
  • 2 łyżki pasty tahini (patrz wskazówka)
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 20 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 5 g bazylii, świeżej tylko liście
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 1 łyżeczkę soli
Wrapy
  • mąka pszenna do oprószenia
  • 1 pomidor (ok. 200 g), pokrojony w plastry
  • 3 łyżki kiełków słonecznika
  • ½ pęczka bazylii, świeżej tylko liście
  • 2 awokado pokrojone w plastry
  • 1 ogórek pokrojony w paski

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 408.4 kcal / 1708.7 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 52.7 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 642.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...