
Urządzenia i Akcesoria
Wrapy z hummusem i warzywami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
Tortille
-
napoju migdałowego200 g
-
mąki pszennej500 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
jajka2
-
soli1 łyżeczka
Hummus z suszonymi pomidorami, oliwkami i bazylią
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy500 g
-
wody80 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy10 g
-
pasty tahini (patrz wskazówka)2 łyżki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
zielonych oliwek, bez pestek20 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek30 g
-
bazylii, świeżej tylko liście5 g
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczkę
Wrapy
-
mąka pszenna do oprószenia
-
pomidor (ok. 200 g), pokrojony w plastry1
-
kiełków słonecznika3 łyżki
-
bazylii, świeżej tylko liście½ pęczka
-
awokado pokrojone w plastry2
-
ogórek pokrojony w paski1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
408.4 kcal /
1708.7 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
17.8 g
Węglowodany
52.7 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
642.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska