Wrapy z hummusem i warzywami

Wrapy z hummusem i warzywami

4.4 19 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji

Składniki

Tortille
  • napoju migdałowego
    200 g
  • mąki pszennej
    500 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • jajka
    2
  • soli
    1 łyżeczka
Hummus z suszonymi pomidorami, oliwkami i bazylią
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
    500 g
  • wody
    80 g
    80 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
    10 g
  • pasty tahini (patrz wskazówka)
    2 łyżki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • zielonych oliwek, bez pestek
    20 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • bazylii, świeżej tylko liście
    5 g
  • oregano, suszonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczkę
Wrapy
  • mąka pszenna do oprószenia
  • pomidor (ok. 200 g), pokrojony w plastry
    1
  • kiełków słonecznika
    3 łyżki
  • bazylii, świeżej tylko liście
    ½ pęczka
  • awokado pokrojone w plastry
    2
  • ogórek pokrojony w paski
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 408.4 kcal / 1708.7 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 52.7 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 642.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...