
Urządzenia i Akcesoria
Wrapy z hummusem i warzywami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
Tortille
-
200 g napoju migdałowego
-
500 g mąki pszennej
-
40 g oliwy z oliwek
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
Hummus z suszonymi pomidorami, oliwkami i bazylią
-
500 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
80 g wody
-
10 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
2 łyżki pasty tahini (patrz wskazówka)
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g zielonych oliwek, bez pestek
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
5 g bazylii, świeżej tylko liście
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
1 łyżeczkę soli
Wrapy
-
mąka pszenna do oprószenia
-
1 pomidor (ok. 200 g), pokrojony w plastry
-
3 łyżki kiełków słonecznika
-
½ pęczka bazylii, świeżej tylko liście
-
2 awokado pokrojone w plastry
-
1 ogórek pokrojony w paski
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
408.4 kcal /
1708.7 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
17.8 g
Węglowodany
52.7 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
642.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska