![Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6) Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/96ce009295c568060628bd8ce9dfd4e8/Derivates/f1551f17dad6bd0ac01b6d995e11f9f984f97ef7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 - 400 g batatów, podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
350 - 400
g pasternaku, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
lub 350 - 400 g korzenia pietruszki, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka) - 4 łyżki oliwy z oliwek
-
2
łyżki mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
lub 2 łyżki mąki pszennej - 1 ¼ łyżeczki soli
- 240 g krojonych pomidorów, z puszki
- 10 g liści bazylii, świeżych
- 1 kulka sera mozzarella (ok. 125 g), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego w plastry
- 8 - 10 czarnych oliwek, bez pestek, pokrojonych w plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1768.8 kJ / 422.8 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 1194.2 mg