Urządzenia i Akcesoria
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
Składniki
-
350 - 400 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
350 - 400 g korzenia pietruszki, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)350 - 400 g pasternaku Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
240 g krojonych pomidorów, z puszki
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
1 kulka sera mozzarella (ok. 125 g), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego w plastry
-
8 - 10 czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1 godz. 20 min
Zupa z brokułów i edamame z gorgozolą; Łosoś z warzywami i sosem koperkowym
1 godz. 45 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6, TM7)
30 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
1 godz. 10 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Sorbet z mrożonych owoców
5 min