Urządzenia i Akcesoria
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
350 - 400 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
350 - 400 g korzenia pietruszki, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)350 - 400 g pasternaku Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
240 g krojonych pomidorów, z puszki
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
1 kulka sera mozzarella (ok. 125 g), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego w plastry
-
8 - 10 czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1194.2 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
1768.8 kJ /
422.8 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
43.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Wrapy tikka masala
40 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Grissini na trzy sposoby
1 godz. 40 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6, TM7)
15 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 min
Ciastka owsiane
35 min
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 min