
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
5 sztuk
Składniki
-
4 jajka
-
1 łyżeczka soli plus 2 szczypty
-
300 g ryżu białego, krótkoziarnistego do sushi lub risotto
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1 ¼ - 1 ½ łyżki oleju sezamowego, prażonego
-
1 ½ łyżki ziaren sezamu, prażonych plus dodatkowa ilość do posypania
-
3 łyżki sosu sojowego
-
¼ łyżeczki cukru
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem plus 1 łyżeczka zielonej cebulki, tylko szczypiorku, drobno posiekanego
-
½ - 1 łyżeczka koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka octu ryżowego
-
150 g marchewki pokrojonej w długie słupki
-
120 g ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego obieraczką w długie paski
-
50 - 80 g liści czerwonej kapusty pokrojonej w 5 mm paski
-
5 płatów wodorostów nori (ok. 20 x 20 cm)
-
5 - 10 łyżek kimchi (opcjonalnie) odsączonego z zalewy
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
366.9 kcal /
1535.1 kJ
Białko
11.6 g
Tłuszcz
11.1 g
Węglowodany
54.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
1193.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska