Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

Rumienienie szparagów
  • oleju
    20 g
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
    250 g
  • orzeszków piniowych
    30 g
    30 g migdałów, w słupkach
Sos śmietanowy z czosnkiem niedźwiedzim
  • liści czosnku niedźwiedziego, świeżych grubo posiekanych
    20 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oleju
    20 g
  • wody
    250 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ¼ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • klusek jajecznych, typu "spätzle", świeżych
    500 g
    500 g gnocchi, gotowych
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
    200 g
  • śmietany UHT, 18% tłuszczu
    200 g
    200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • mąki pszennej
    15 g
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 826.1 kcal / 3456.2 kJ
Białko 21.1 g
Tłuszcz 35.8 g
Węglowodany 106.7 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Sód 324.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...