Urządzenia i Akcesoria
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Rumienienie szparagów
-
oleju20 g
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki250 g
-
orzeszków piniowych30 g
Sos śmietanowy z czosnkiem niedźwiedzim
-
liści czosnku niedźwiedziego, świeżych grubo posiekanych20 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju20 g
-
wody250 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
klusek jajecznych, typu "spätzle", świeżych500 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę200 g
-
śmietany UHT, 18% tłuszczu200 g
-
mąki pszennej15 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
826.1 kcal /
3456.2 kJ
Białko
21.1 g
Tłuszcz
35.8 g
Węglowodany
106.7 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Sód
324.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min
Koreańskie tosty
35 min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 min
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Kalafior tikka masala
30 min