Urządzenia i Akcesoria
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
14 sztuk
Składniki
Pesto pistacjowe
-
80 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
70 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g liści bazylii, świeżych
-
20 g liści szpinaku baby, świeżych20 g rukoli
-
1 ząbek czosnku
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
120 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki soli
Szaszłyki z halloumi i warzyw
-
500 g wody
-
300 g ziemniaków, młodych małych (Ø 4-5 cm), przekrojonych na pół lub w całości
-
sól ilość do oprószenia
-
250 g pomidorka koktajlowego
-
200 g pieczarek małych, bez trzonków, przekrojonych na pół
-
350 g cukinii pokrojonej w 3-4 cm kostkę
-
120 g rzodkiewek przekrojonych na pół
-
120 g czerwonej cebuli pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
200 g papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3-4 cm kostkę
-
500 g sera halloumi pokrojonego w 3-4 cm kostkę
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
534.9 mg
Białko
11 g
Kalorie
1214.5 kJ /
290.3 kcal
Tłuszcz
20.6 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
19.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem
40 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 godz.
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Wrapy z łososiem i jajkiem
45 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25 min