Urządzenia i Akcesoria
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
14 sztuk
Składniki
Pesto pistacjowe
-
80 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
70 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g liści bazylii, świeżych
-
20 g liści szpinaku baby, świeżych20 g rukoli
-
1 ząbek czosnku
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
120 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki soli
Szaszłyki z halloumi i warzyw
-
500 g wody
-
300 g ziemniaków, młodych małych (Ø 4-5 cm), przekrojonych na pół lub w całości
-
sól ilość do oprószenia
-
250 g pomidorka koktajlowego
-
200 g pieczarek małych, bez trzonków, przekrojonych na pół
-
350 g cukinii pokrojonej w 3-4 cm kostkę
-
120 g rzodkiewek przekrojonych na pół
-
120 g czerwonej cebuli pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
200 g papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3-4 cm kostkę
-
500 g sera halloumi pokrojonego w 3-4 cm kostkę
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
534.9 mg
Białko
11 g
Kalorie
1214.5 kJ /
290.3 kcal
Tłuszcz
20.6 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
19.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i sosem koperkowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15 min
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min