Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto

4.7 25 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
14 sztuk

Składniki

Pesto pistacjowe
  • 80 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    70 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g liści bazylii, świeżych
  • 20 g rukoli
    20 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 120 g oliwy z oliwek
  • ¾ łyżeczki soli
Szaszłyki z halloumi i warzyw
  • 500 g wody
  • 300 g ziemniaków, młodych małych (Ø 4-5 cm), przekrojonych na pół lub w całości
  • sól ilość do oprószenia
  • 250 g pomidorka koktajlowego
  • 200 g pieczarek małych, bez trzonków, przekrojonych na pół
  • 350 g cukinii pokrojonej w 3-4 cm kostkę
  • 120 g rzodkiewek przekrojonych na pół
  • 120 g czerwonej cebuli pokrojonej na 3-4 cm kawałki
  • 200 g papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3-4 cm kostkę
  • 500 g sera halloumi pokrojonego w 3-4 cm kostkę
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 534.9 mg
Białko 11 g
Kalorie 1214.5 kJ / 290.3 kcal
Tłuszcz 20.6 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 19.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...