Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g bazylii, świeżej tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
100 g pora tylko białej części, pokrojonego w 0,5 cm plastry
-
40 g oliwy z oliwek
-
skórka otarta z cytryn ekologicznej, bez białych błonek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1200 g wody
-
350 g makaronu, suchego, typu spaghetti
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1070.6 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
2018.6 kJ /
482.5 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
70.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WŁOSKIE SMAKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM7, TM6)
35 min
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 min
Tacos z rumienionymi krewetkami, guacamole i salsą brzoskwiniową
30 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Kalafior tikka masala
30 min