Wrapy z serem halloumi

Wrapy z serem halloumi

4.6 31 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
6 sztuk

Składniki

  • 70 g fig, suszonych przekrojonych na pół
  • 70 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 200 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
    200 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • 20 - 30 g białego octu winnego
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 2 - 3 szczypty suszonych płatków chili
  • 50 g konfitury z fig
    50 g dżemu śliwkowego
  • 10 g miodu, płynnego (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta
  • 350 g sera halloumi pokrojonego w słupki (9 x 2 cm)
  • 40 g mąki pszennej
  • 1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta curry, mielonego
  • olej do smażenia
  • 1 jajko roztrzepane
  • bułka tarta do panierowania
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 6 tortilli pszennych (patrz wskazówka)
  • 1 żółta papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (4 x 1 cm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 582 kcal / 2433 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 1150 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...