Urządzenia i Akcesoria
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
1000 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
20 g oliwy z oliwek
-
80 g makaronu pełnoziarnistego
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ ząbka czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
15 g sosu sojowego
-
5 g mirinu
-
10 g miodu, płynnego
-
1 łyżeczka octu ryżowego
-
ziarna sezamu, białego uprażonego, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2636.7 mg
Białko
16.4 g
Kalorie
2520.1 kJ /
602.3 kcal
Tłuszcz
21.4 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
91.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM7)
1 godz. 10 min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem
40 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Wegański pad thai z tofu
45 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Curry z ciecierzycy z orkiszowymi podpłomykami
40 min