
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
1 porcja
Składniki
-
100 g fileta z dorsza, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kawałki
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
40 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
100 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
-
100 g bakłażana z odciętymi końcówkami, mieszczącego się w szerokiej części podajnika lub przekrojonego wzdłuż na pół
-
50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
100 g ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
125 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
100 g wody
-
¼ łyżeczki tymianku, suszonego
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
373.9 kcal /
1564.5 kJ
Białko
25.1 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
45.9 g
Błonnik
10.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
410.4 mg