
Urządzenia i Akcesoria
Kofty z indyka z sosem tahini
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
Sos tahini
-
cytryna ekologiczna1
-
pasty tahini (patrz wskazówka)60 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ - 1 łyżeczkę
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego⅛ łyżeczki
-
wody5 - 6 łyżek
Kofty z indyka
-
mięsa z indyka, mielonego900 - 1000 g
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki60 g
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście30 g
-
liści mięty, świeżych15 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół60 g
-
kminu rzymskiego, mielonego2 łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej2 łyżeczki
-
kolendry, mielonej1 ½ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
orzechów pekan60 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
534.8 kcal /
2237.7 kJ
Białko
36.2 g
Tłuszcz
41.7 g
Węglowodany
7.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Sód
393.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Szybkie obiady VI
10 Przepisów
Polska
Polska