Urządzenia i Akcesoria
Comber jagnięcy z ratatouille, fasolką szparagową i gratin z ziemniaków
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia1 łyżka
-
combra jagnięcego, z kościa w całości800 g
-
bakłażana200 g
-
cukinii200 g
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych150 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych150 g
-
cebuli100 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia70 g
-
ząbków czosnku5 - 6
-
tymianku, świeżego tylko liście8 gałązek
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki800 g
-
mleka250 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 ¾ łyżeczki
-
oregano, świeżego tylko liście2 gałązki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście2 - 4 gałązki
-
białego wina, wytrawnego70 g
-
wody70 g
-
koncentratu pomidorowego20 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka500 g
-
cząbru, świeżego tylko liście2 gałązki
-
pomidora pokrojonego w 1,5 cm kostkę200 g
-
bazylii, świeżej tylko liście, posiekane3 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
980.1 kcal /
4100.5 kJ
Białko
31.6 g
Tłuszcz
70.6 g
Węglowodany
54.6 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
28.4 g
Sód
1297.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
50 min
45 min
1 godz.
30 min
30 min
30 min
30 min
1 godz. 30 min
30 min
50 min
1 godz. 20 min
1 godz. 15 min