Urządzenia i Akcesoria
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
270 g mąki pszennej
-
150 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
20 - 30 g zimnej wody
Nadzienie
-
300 - 350 g ziemniaków nieobranych, mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
150 g pora tylko biała i jasnozielona część
-
2 ząbki czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
Formowanie i pieczenie
-
mąka pszenna do oprószenia
-
1 opakowanie serka kremowego śmietankowego (125 g)
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
220.7 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1761.6 kJ /
421 kcal
Tłuszcz
27.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Węglowodany
37.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Makaron ze spiralizowanej kalarepy w sosie ziołowym (TM6, TM7)
30 min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1 godz. 45 min
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1 godz. 50 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM6, TM7)
45 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM5)
45 min
Sałatka warzywna; Gulasz z żółtej soczewicy; Wegański mus czekoladowy
45 min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 godz. 30 min
Galette z pulpy migdałowej z pieczonymi pomidorami
1 godz. 50 min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.