Urządzenia i Akcesoria
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
270 g mąki pszennej
-
150 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
20 - 30 g zimnej wody
Nadzienie
-
300 - 350 g ziemniaków nieobranych, mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
150 g pora tylko biała i jasnozielona część
-
2 ząbki czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
Formowanie i pieczenie
-
mąka pszenna do oprószenia
-
1 opakowanie serka kremowego śmietankowego (125 g)
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
220.7 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1761.6 kJ /
421 kcal
Tłuszcz
27.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Węglowodany
37.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Warkocze orzechowe
2 godz.
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 min
Rösti (TM6, TM7)
40 min
Włoska zupa z makaronem (TM5)
40 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 godz.
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2 godz. 20 min