
Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika200 g
-
wody letniej, plus dodatkowa ilość do zalania200 g
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki100 g
-
ząbki czosnku2
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 łyżka
-
oliwy z oliwek50 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia350 g
-
soli morskiej1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
573.6 kcal /
2399.7 kJ
Białko
17.6 g
Tłuszcz
21.4 g
Węglowodany
76.2 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
891.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczywo maca
50 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Zapiekanka makaronowa z chorizo
55 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1 godz.
Kawa przelewowa (Drip coffee)
5 min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 godz. 15 min
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Nachos zapiekane z warzywami i serem
1 godz. 30 min
Paluchy z koprem włoskim
3 godz.
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Tofucznica
30 min