Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera cheddar, jasnego pokrojonego w 1-2 cm kostkę
-
400 - 500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
1 pomarańczę pokrojoną na kawałki
-
4 orzechy włoskie, łuskane, posiekane4 orzechy pekan posiekane
-
1 łyżeczka nasion chia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
388.9 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
967.2 kJ /
231.2 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Paloma (moktajl)
5 min
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1 godz. 20 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM7, TM6)
35 min
Makaron ze spiralizowanej kalarepy w sosie ziołowym (TM6, TM7)
30 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 min
Zupa krem z zielonej sałaty
20 min
Mini shakshuki z fetą
20 min
Jajka sadzone (Thermomix® Nester)
15 min