
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Focaccia
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 - 40 g
-
wody300 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750500 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli10 g
Ziemniaki
-
wody600 g
-
ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)250 g
Pieczenie
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia2 łyżki
-
soli2 szczypty
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 - 2 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
324.5 kcal /
1357.8 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
51.9 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
580.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM5)
1 Std. 20 Min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6)
1 Std. 20 Min
Buraki à la Wellington
3 Std.
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)
1 Std. 15 Min
Tarta z różami z jabłek (TM6)
2 Std. 50 Min
Grissini na trzy sposoby
1 Std. 40 Min
Rösti (TM6)
40 Min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 Std. 15 Min
Imprezowe kąski preclowe
1 Std. 20 Min
Gratin z ziemniaków i selera
1 Std. 10 Min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 Std.
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 Std. 30 Min