Urządzenia i Akcesoria
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
180 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
300 g mąki orkiszowej, razowej, typu 1850-2000300 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
80 g wody, schłodzonej
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
200 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
-
150 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
150 g pora tylko biała i jasnozielona część
-
1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
200 g sera typu feta Hochland®, Sałatkowy w bloczku, podzielony na kawałki
-
5 g liści bazylii, świeżych
-
75 g jogurtu typu islandzkiego, skyru
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1108.7 mg
Białko
20.1 g
Kalorie
3369.8 kJ /
805.4 kcal
Tłuszcz
49.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
31.4 g
Węglowodany
70.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50min
Tarta z ricottą i kolorowymi pomidorkami
1h 30min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
1h 20min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6, TM7)
50min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6, TM7)
35min
Pełnoziarniste pity z warzywami i hummusem
1h 45min
Nachos zapiekane z warzywami i serem
1h 30min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6, TM7)
1h 10min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1h 20min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2h 30min
Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami
2h 20min
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1h 10min