
Urządzenia i Akcesoria
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki180 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000300 g
-
wody, schłodzonej80 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół200 g
-
marchewki z odciętymi końcówkami150 g
-
pora tylko biała i jasnozielona część150 g
-
ziół włoskich, mieszanych, suszonych1 łyżeczka
-
sera typu feta Hochland®, Sałatkowy w bloczku, podzielony na kawałki200 g
-
liści bazylii, świeżych5 g
-
jogurtu typu islandzkiego, skyru75 g
-
jajko roztrzepane, do posmarowania1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
805.4 kcal /
3369.8 kJ
Białko
20.1 g
Tłuszcz
49.6 g
Węglowodany
70.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
31.4 g
Sód
1108.7 mg