Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g roszponki
-
200 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
1 marchewka Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojona na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 jabłko bez gniazd nasiennych, pokrojone w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
1 czerwony burak podłużny, Ø 4-5 cm, pokrojony na kawałki (patrz wskazówka)
-
10 g ziaren sezamu, białego uprzednio uprażonych
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
60 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
10 g miodu
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
-
120 g jogurtu naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
241.3 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1200 kJ /
286.8 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
29.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chrupiąca sałatka ziemniaczana z ubijaną fetą
2 godz.
Daktylowo-orzechowe kulki mocy
20 min
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1 godz. 20 min
Buraki z orzechowym sosem miso i sałatką z ziół
1 godz. 10 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM5)
35 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6, TM7)
30 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min