
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g roszponki
-
200 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
1 marchewka Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojona na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 jabłko bez gniazd nasiennych, pokrojone w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
1 czerwony burak podłużny, Ø 4-5 cm, pokrojony na kawałki (patrz wskazówka)
-
10 g ziaren sezamu, białego uprzednio uprażonych
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
60 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
10 g miodu
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
-
120 g jogurtu naturalnego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
286.8 kcal /
1200 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
29.6 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
241.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6)
30 min
Cytrusowa Margarita
10 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6)
25 min
Oliwa tymiankowa i ocet malinowy
672 godz.
Sałatka warzywna; Gulasz z żółtej soczewicy; Wegański mus czekoladowy
45 min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30 min