Urządzenia i Akcesoria
Ośmiornica po portugalsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g ziemniaków mączystych, małych, ze skórą, oczyszczonych
-
50 g soli gruboziarnistej
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1000 g ośmiornicy, gotowanej pokrojonej na ok. 8 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g wody
-
6 ząbków czosnku
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g kolendry, świeżej tylko liście
-
200 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
6994.2 mg
Białko
37.8 g
Kalorie
2629.5 kJ /
628.5 kcal
Tłuszcz
36.1 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
38.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Ossobuco po mediolańsku
1 godz. 10 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Mule w sosie winno-porowym
25 min
Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera
1 godz. 35 min
Comber jagnięcy z ratatouille, fasolką szparagową i gratin z ziemniaków
1 godz. 30 min
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1 godz. 40 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Pikantny gulasz na ciemnym piwie
4 godz.
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Łatwy gulasz rybny
35 min