Ośmiornica po portugalsku

5.0 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • 1000 g ziemniaków mączystych, małych, ze skórą, oczyszczonych
  • 50 g soli gruboziarnistej
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1000 g ośmiornicy, gotowanej pokrojonej na ok. 8 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g wody
  • 6 ząbków czosnku
  • 20 g kolendry, świeżej tylko liście
    20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 200 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 628.5 kcal / 2629.5 kJ
Białko 37.8 g
Tłuszcz 36.1 g
Węglowodany 38.2 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 6994.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...