Urządzenia i Akcesoria
Ośmiornica po portugalsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g ziemniaków mączystych, małych, ze skórą, oczyszczonych
-
50 g soli gruboziarnistej
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1000 g ośmiornicy, gotowanej pokrojonej na ok. 8 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g wody
-
6 ząbków czosnku
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g kolendry, świeżej tylko liście
-
200 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
6994.2 mg
Białko
37.8 g
Kalorie
2629.5 kJ /
628.5 kcal
Tłuszcz
36.1 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
38.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łatwy gulasz rybny
35min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3h
Sushi tacos
1h 15min
Makaron z krewetkami w pomarańczowym sosie
45min
Paella z owocami morza
50min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7h 40min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45min
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45min
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4h
Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili
1h 10min
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1h 30min