Urządzenia i Akcesoria
Ośmiornica po portugalsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g ziemniaków mączystych, małych, ze skórą, oczyszczonych
-
50 g soli gruboziarnistej
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1000 g ośmiornicy, gotowanej pokrojonej na ok. 8 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g wody
-
6 ząbków czosnku
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g kolendry, świeżej tylko liście
-
200 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
6994.2 mg
Białko
37.8 g
Kalorie
2629.5 kJ /
628.5 kcal
Tłuszcz
36.1 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
38.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Ravioli z krewetkami
1 godz. 40 min
Makaron z cukinii z sosem mango-limonka
20 min
Tropikalny moktajl
10 min
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6, TM7)
25 min
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 min
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1 godz.
Tacos z rumienionymi krewetkami, guacamole i salsą brzoskwiniową
30 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
30 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25 min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6, TM7)
20 min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min