Urządzenia i Akcesoria
Ośmiornica po portugalsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g ziemniaków mączystych, małych, ze skórą, oczyszczonych
-
50 g soli gruboziarnistej
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1000 g ośmiornicy, gotowanej pokrojonej na ok. 8 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g wody
-
6 ząbków czosnku
-
20 g kolendry, świeżej tylko liście
-
200 g oliwy z oliwek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
628.5 kcal /
2629.5 kJ
Białko
37.8 g
Tłuszcz
36.1 g
Węglowodany
38.2 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
6994.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6)
45 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6)
50 min
Pikantny kurczak z kokosowym ryżem
1 godz. 25 min
Steki panierowane w pieprzu
20 min
Pikantna cielęcina z papryką
30 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min