
Urządzenia i Akcesoria
Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Kremowe purée z cheddarem i suszonymi pomidorami
-
sera cheddar pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych80 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych w 5 mm plastry (patrz wskazówka)800 g
-
soli¾ łyżeczki
-
mleka360 g
Krewetki z chili
-
ząbki czosnku2
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
oliwy z oliwek20 g
-
krewetek surowych, obranych (patrz wskazówka)400 - 450 g
-
soli1 szczypta
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
-
suszone płatki chili do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
422.2 kcal /
1766.4 kJ
Białko
26.7 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
52.6 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
1241.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1 godz. 50 min
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1 godz.
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Curry z dorszem i krewetkami
40 min
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
1 godz.
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 min
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min