
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 30 g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
-
200
g krojonych pomidorów, z puszki
lub 200 g pomidorów pokrojonych w kostkę - 150 g wody
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami
lub 200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 218.9 kcal / 915.8 kJ
- Białko
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Sód
- 1197.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1 godz.
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min