Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
TM6 TM5

Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym

4.4 (57 ocen)

Składniki

  • 80 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 30 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 200 g krojonych pomidorów, z puszki
    lub 200 g pomidorów, pokrojonych w kostkę
  • 150 g wody
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, z odciętymi końcówkami
    lub 200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
915.8 kJ / 218.9 kcal
Białko
6.8 g
Węglowodany
28.8 g
Tłuszcz
10.8 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Błonnik
9.5 g
Sód
1197.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy