Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 30 g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
-
200
g krojonych pomidorów, z puszki
lub 200 g pomidorów, pokrojonych w kostkę - 150 g wody
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, z odciętymi końcówkami
lub 200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 915.8 kJ / 218.9 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 1197.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem
50min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min