Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
TM6 TM5

Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym

4.4 (96 ocen)

Składniki

  • 500 g filetów z dorsza, bez skóry, pokrojonego na 5-10 cm kawałki
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 30 g oleju, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych
  • 1 łyżeczka czarnej gorczycy
  • 170 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki przyprawy garam masala

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1157.5 kJ / 276.7 kcal
Białko
24.2 g
Węglowodany
9.8 g
Tłuszcz
16.3 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Błonnik
2.5 g
Sód
950.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy