Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g filetów z dorsza, bez skóry, pokrojonego na 5-10 cm kawałki
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- 30 g oleju, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych
- 1 łyżeczka czarnej gorczycy
- 170 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- ½ łyżeczki przyprawy garam masala
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1157.5 kJ / 276.7 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 950.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45min
Risotto z dynią i szpinakiem
35min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40min
Indyjski ryż z kuminem
25min
Korma z pieczonymi warzywami
55min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1h 30min
Grzybowe stir-fry z ryżem
55min
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50min
Ryba w stylu Veracruz
45min