Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 600 g batatów, pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 2 ząbki czosnku
- 120 g mąki pszennej
- 3 jajka
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej, do smażenia
- 1 opakowanie łososia wędzonego na zimno, w plastrach (150 g)
- jogurt grecki, do podania (ok. 200 g)
- ½ pęczka szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego, do posypania
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, do skropienia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1619.8 kJ / 387.2 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 989 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cukiniowy omlet na białkach
30 Min
Tarta z gruszkami i serem brie
1h 25min
Potrawka z królika i purée z batatów
1 Std. 15 Min
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45min
Turbot w szampańskim sosie
40min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM5)
35min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1h
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2h 20min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40min
Brokułowa zupa z soczewicą
25min
Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili
1h 10min
Risotto z dynią i serem
50min