Urządzenia i Akcesoria
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6, TM7)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
600 g batatów pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
2 ząbki czosnku
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
-
1 opakowanie łososia wędzonego na zimno w plastrach (150 g)
-
jogurt grecki do podania (ok. 200 g)
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, do posypania
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
989 mg
Białko
21.7 g
Kalorie
1619.8 kJ /
387.2 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
62.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2 godz. 20 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Czarna focaccia
2 godz. 40 min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 godz. 30 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM5)
35 min
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45 min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50 min