
Urządzenia i Akcesoria
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
600 g batatów pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
2 ząbki czosnku
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
-
1 opakowanie łososia wędzonego na zimno w plastrach (150 g)
-
jogurt grecki do podania (ok. 200 g)
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, do posypania
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
387.2 kcal /
1619.8 kJ
Białko
21.7 g
Tłuszcz
5.6 g
Węglowodany
62.1 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
989 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
40min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1h
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1h 10min
Risotto z dynią i serem
50min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6)
35min
Cukiniowy omlet na białkach
30min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM5)
35min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1h 20min
Kokosowy omlet z białek
45min
Placki z cukinii (low carb)
50min
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50min