Wersje kompatybilne
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 200 g jogurtu greckiego
- 10 g musztardy Dijon
- 10 g miodu
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 ¾ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1200 g wody
- 150 g cukinii, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
150
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na 3 części
lub 150 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, ciętej, uprzednio rozmrożonej - 100 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 270 g makaronu, suchego, typu penne, pełne ziarno, Lubella
- ser parmezan, tarty, do oprószenia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1915.1 kJ / 457.7 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 63.6 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 906.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6)
40 Min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Papryki faszerowane brązowym ryżem
55 min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50min
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1h
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30 min
Tiramisu na kawie zbożowej
5 godz. 25 min
Leczo z kurczakiem
30 min