Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
TM6 TM5

Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym

3.9 ( 12 ocen )

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g jogurtu greckiego
  • 10 g musztardy Dijon
  • 10 g miodu
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 1 ¾ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1200 g wody
  • 150 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 150 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami, pokrojonej na 3 części
    lub 150 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej ciętej, uprzednio rozmrożonej
  • 100 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
  • 270 g makaronu, suchego, typu penne pełne ziarno, Lubella
  • ser parmezan, tarty do oprószenia (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
457.7 kcal / 1915.1 kJ
Białko
16.6 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
63.6 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Sód
906.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy