Urządzenia i Akcesoria
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
200 g jogurtu greckiego
-
10 g musztardy Dijon
-
10 g miodu
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g oliwy z oliwek
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1200 g wody
-
150 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
150 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, ciętej, uprzednio rozmrożonej150 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami, pokrojonej na 3 części
-
100 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
270 g makaronu, suchego, typu penne pełne ziarno, Lubella
-
ser parmezan, tarty (opcjonalnie) do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
906.7 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
1915.1 kJ /
457.7 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
63.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 min
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min