Urządzenia i Akcesoria
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja
Składniki
-
250 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 g migdałów, blanszowanych15 g migdałów prażonych, niesolonych
-
1 ząbek czosnku
-
30 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
25 - 30 g oliwy z oliwek
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
3 suszone pomidory, w oleju (ok. 20 g), odsączone, pokrojone w paski
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
677.4 mg
Białko
18.6 g
Kalorie
2276.8 kJ /
544.2 kcal
Tłuszcz
45.7 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
17.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem
40 min
Kanapki rainbow (TM6, TM7)
40 min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
1 godz.
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25 min
Meksykańskie burrito bowl z łososiem
35 min