Urządzenia i Akcesoria
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja
Składniki
-
250 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 g migdałów, blanszowanych15 g migdałów prażonych, niesolonych
-
1 ząbek czosnku
-
30 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
25 - 30 g oliwy z oliwek
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
3 suszone pomidory, w oleju (ok. 20 g), odsączone, pokrojone w paski
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
677.4 mg
Białko
18.6 g
Kalorie
2276.8 kJ /
544.2 kcal
Tłuszcz
45.7 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
17.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
40 min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 min
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
1 godz.
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min