Urządzenia i Akcesoria
Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji
Składniki
-
75 g oliwy z oliwek
-
6 ząbków czosnku
-
1500 g cielęciny pokrojonej na 3 cm kawałki
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
-
3 łyżki mąki pszennej
-
800 g ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
200 g białego wina, wytrawnego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryka wędzona, mielona
-
2 łyżeczki oregano, świeżego1 łyżeczka oregano, suszonego
-
2 - 3 liście laurowe, suszone
-
2 łyżeczki soli
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
322.5 mg
Białko
22.2 g
Kalorie
1019.1 kJ /
243.6 kcal
Tłuszcz
8.1 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
16.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym i ryżem
1 godz. 20 min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 godz.
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 godz. 40 min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1 godz. 45 min
Curry z kurczaka z morelami i ryżem
40 min