
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji
Składniki
-
75 g oliwy z oliwek
-
6 ząbków czosnku
-
1500 g cielęciny pokrojonej na 3 cm kawałki
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
-
3 łyżki mąki pszennej
-
800 g ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
200 g białego wina, wytrawnego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryka wędzona, mielona
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
2 - 3 liście laurowe, suszone
-
2 łyżeczki soli
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
243.6 kcal /
1019.1 kJ
Białko
22.2 g
Tłuszcz
8.1 g
Węglowodany
16.1 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
322.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Wolno gotowane ossobuco z szafranowym risotto (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1 godz. 45 min
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min
Gęś pieczona z jabłkami
5 godz.
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Potrawka z królika i purée z batatów
1 godz. 15 min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 50 min
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
45 min
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
1 godz. 40 min
Ryż z mielonym mięsem i olejem chili po syczuańsku
1 godz. 5 min
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min