Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g oliwy z oliwek
- 6 ząbków czosnku
- 1500 g cielęciny, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
- 3 łyżki mąki pszennej
- 800 g ziemniaków, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
- 200 g białego wina, wytrawnego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka papryka wędzona, mielona
-
1
łyżeczka oregano, suszonego
lub 2 łyżeczki oregano, świeżego - 2 - 3 liście laurowe, suszone
- 2 łyżeczki soli
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1019.1 kJ / 243.6 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 322.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grecka zupa z wołowiną (TM6)
1h 50 min
Krupnik z kurczakiem (BLW, dla dzieci)
1h 20 min
Gulasz z ziemniakami
45 min
Czosnkowy gulasz z indyka
45 min
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
2h
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1h
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 Std. 25 Min
Faszerowane gnocchi z sosem pomidorowym
1h 20 min
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14 Std. 30 Min
Pieczona wieprzowina z chutneyem, warzywami i purée z batatów
11h
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1h 50 min
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1h 45min