Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami
TM6

Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami

4.3 (4 oceny)

Składniki

  • 75 g oliwy z oliwek
  • 6 ząbków czosnku
  • 1500 g cielęciny, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 800 g ziemniaków, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • 200 g białego wina, wytrawnego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryka wędzona, mielona
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
    lub 2 łyżeczki oregano, świeżego
  • 2 - 3 liście laurowe, suszone
  • 2 łyżeczki soli
  • natka pietruszki, świeża, posiekana, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1019.1 kJ / 243.6 kcal
Białko
22.2 g
Węglowodany
16.1 g
Tłuszcz
8.1 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Błonnik
2.4 g
Sód
322.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy