
Urządzenia i Akcesoria
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)600 g
-
ząbki czosnku2
-
czerwonej pasty curry1 łyżka
-
oleju20 g
-
trawy cytrynowej, suszonej1 łyżeczka
-
korzenia galangalu, suszonego, mielonego (opcjonalnie)5 g
-
liści limonki Kaffir, suszonych (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
cukru (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżka
-
sosu rybnego1 łyżka
-
wody1200 g
-
krewetek, surowych, dużych, obranych200 g
-
steka z polędwicy wołowej pokrojonego w 0,5 cm plastry100 g
-
minikolb kukurydzy, konserwowych100 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego30 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu80 g
-
limonka pokrojona w plastry1
-
kolendry, świeżej tylko liście4 łyżki
-
papryczka chili cayenne, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w plastry1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
288.3 kcal /
1206.1 kJ
Białko
16.4 g
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
19.1 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
1316.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6)
20 min
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
40 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM5)
45 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6)
25 min
Zupa miso
45 min
Makaron udon z krewetkami
30 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min