Urządzenia i Akcesoria
Makaron z krewetkami i porem (TM7)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
30 g migdałów, w płatkach
-
10 - 15 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do posypania10 - 15 gałązek kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do posypania
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek1 łyżka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
650 g wody
-
70 g białego wina, wytrawnego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
350 g makaronu, suchego typu linguine lub spaghetti
-
250 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 cytryna, pokrojona w ćwiartki, do skropienia1 limonka pokrojona w ćwiartki, do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
21.3 g
Kalorie
2113.3 kJ /
504.8 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
74.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE MAKARONY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 Min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 Min
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 Min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 Min
Ryż z łososiem i pieczarkami
35 Min
Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami
25 Min
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
2 Std.
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6, TM7)
25 Min
Curry z ciecierzycy z orkiszowymi podpłomykami
40 Min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 Min
Łatwy gulasz rybny
35 Min
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie kokosowym
25 Min