Tourte kebbé
TM6 TM5 TM31

Tourte kebbé

3.3 (3 oceny)

Składniki

  • 700 g d'eau
  • 1000 g de courge butternut, en morceaux
  • 300 g de boulgour fin
  • 1 c. à soupe de paprika
  • 100 g d'oignon, coupé en quatre
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 500 g de blettes, rincées (côtes et feuilles en lanières)
  • 100 g de pois chiches cuits
  • 2 c. à soupe de zaatar
  • 2 c. à soupe de pignons de pin
  • sel
  • poivre moulu

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1935 kJ / 461 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
67 g
Tłuszcz
11 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy