Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 900 g de pommes de terre, en petits morceaux
- 1 gousse d'ail
- 10 feuilles de persil frais
- 1 œuf battu
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- du sel
- 50 g de farine de blé, pour le plan de travail
- huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1637 kJ / 391 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Pains batbout marocains
1hod.
Sfenj (beignets à la pâte levée)
2 godz. 30 min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Msemen
40 Min
Cachir de poulet aux olives
7 Std.
Krachel (brioches à l’anis)
2 Std. 45 Min
Pastilla au poulet, aux amandes et à la cannelle
2h 5min
M'semen (crêpes feuilletées)
2 Std.
Amlou (pâte à tartiner aux amandes)
30min
Harcha (galettes de semoule)
1h 10min