Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 900 g de pommes de terre, en petits morceaux
- 1 gousse d'ail
- 10 feuilles de persil frais
- 1 œuf battu
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- du sel
- 50 g de farine de blé, pour le plan de travail
- huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1637 kJ / 391 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min
Msemen
40min
Harcha (galettes de semoule)
1 Std. 10 Min
M'semen (crêpes feuilletées)
2h
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Pains batbout marocains
1h
Rfissa au poulet
1h 20min
Chorba tunisienne
45min
Tajine de poulet aux olives et pommes de terre
50min
Mahjouba (crêpes farcies)
2 godz. 50 min
Berkoukes (soupe de légumes aux pâtes plomb)
50min
Tajine de kefta aux œufs
1h 15min