Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de semoule de blé dur fine
- 330 g d'eau tiède
- 10 g de sel
- 300 g d'oignons, coupés en quatre
- 1 gousse d'ail
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à café de ras el-hanout
- 400 g de tomates, en quartiers
- 150 g de carottes, en tronçons
- 70 g de concentré de tomate
- 1 c. à soupe de harissa
- huile de tournesol, pour le plan de travail et 1 filet pour la poêle
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1303 kJ / 308 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Tajine de poulet aux olives et pommes de terre
50min
Chorba tunisienne
45min
Pides aux trois fromages
1 Std. 40 Min
Gozleme
1 Std. 40 Min
Briouates à la viande
50min
Pains batbout marocains
1h
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Batbout au fromage
30min
Maakouda (galettes de pommes de terre)
1h 5min
Msemen
40min
M'semen (crêpes feuilletées)
2h
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min