Mahjouba (crêpes farcies)

Mahjouba (crêpes farcies)

2.3 33 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 pièces

Składniki

  • 500 g de semoule de blé dur fine
  • 330 g d'eau tiède
  • 10 g de sel
  • 300 g d'oignons coupés en quatre
  • 1 gousse d'ail
  • 4 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 c. à café de ras el-hanout
  • 400 g de tomates en quartiers
  • 150 g de carottes en tronçons
  • 70 g de concentré de tomate
  • 1 c. à soupe de harissa
  • huile de tournesol pour le plan de travail et 1 filet pour la poêle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 308 kcal / 1303 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...