Wersje kompatybilne
Masfouf (graines de couscous aux fruits secs)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de raisins secs de Corinthe
- 100 g de raisins secs blonds
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 250 g de graines de couscous moyennes
- 550 g d'eau
- sel
- 15 dattes dénoyautées
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 3 c. à soupe de beurre fondu
- 2 c. à soupe de sucre glace
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2347 kJ / 557 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min
Msemen
40min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Pains batbout marocains
1 godz.
Sauce aux champignons
30 Min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 Min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 godz. 25 min
Crêpes mille trous et coulis de fraises
55min
Crêpes mille trous au maïs
1 Std. 20 Min
Gâteau végan à l'orange et à la coco
2 Std.
Soupe de nouilles Soba
9h
Brunch du Moyen-Orient
1 Std. 20 Min