Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de blancs de poulet, en morceaux
- 2 œufs
- 40 g d'huile d'olive
- 4 portions de fromage de Vache qui rit®
- 50 g de semoule de blé dur fine
- 1 c. à café de harissa
- 1 c. à café de paprika
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 20 olives vertes dénoyautées
- 1000 g eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1497 kJ / 359 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Mercimek (soupe de lentilles corail)
50 min
Jus de fraises
10min
Spaghetti frais aux fruits de mer
1sa 35 dk
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25 min
Rghayef dial l'feran (crêpes feuilletées farcies)
1h 55min
Pains batbout marocains
1h
Taktouka (salade de tomates et poivrons confits)
35 min
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Maakouda (galettes de pommes de terre)
1h 5 min
Msemen
40 min
Krachel (brioches à l’anis)
2u. 45min
Couscous tfaya au poulet
2h