Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- ½ bouquet de coriandre fraîche, et 10 brins hachés pour parsemer
- ½ bouquet de persil frais
- 2 c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café de paprika
- 500 g de filets de sardine
- 40 de riz cru
- 2 gousses d'ail
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 500 g de tomates, en morceaux
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- 1 c. à café de paprika
- 400 g d'eau
- 600 g de pommes de terre, en fines rondelles
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2589 kJ / 616 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Msemen
40min
Harcha (galettes de semoule)
1 Std. 10 Min
M'semen (crêpes feuilletées)
2h
Pains batbout marocains
1h
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 Std. 25 Min
Rfissa au poulet
1h 20min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Purée de pois cassés (bisarra)
45min
Mercimek (soupe de lentilles corail)
50min
Ragoût de pois chiches, petits pois et poulpe
45min
Saumon en croûte de tomates et riz aux légumes
30min