Tajine de lotte et de légumes au safran

Tajine de lotte et de légumes au safran

4.1 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

La marinade
  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 1 gousse d'ail
  • 15 g de gingembre
  • 1 bouquet de coriandre fraîche
  • 20 feuilles de menthe fraîche
  • 4 c. à soupe d'huile d'olive
  • le jus d'un citron jaune
  • 600 g de lotte
La garniture
  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 1 bouquet de menthe fraîche
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 400 g de carottes en gros morceaux
  • 200 g de pommes de terre en gros morceaux
  • 1 citron confit coupé en quatre
  • 1 c. à soupe rase de cumin en poudre
  • 1 c. à soupe rase de curcuma en poudre
  • 1 c. à soupe rase de cannelle en poudre
  • 1 dose de safran
  • 550 g eau
  • sel
  • poivre moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 350 kcal / 1463 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...