Velouté de panais, petits pois et moules

Velouté de panais, petits pois et moules

4.2 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • de poireau coupé en tronçons
    130 g
  • de beurre
    15 g
  • de panais coupés en morceaux
    500 g
  • d'eau
    500 g
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    1000 g
  • de petits pois frais ou surgelés
    150 g
  • crème liquide 30-40% m.g. pour le service

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 302 kcal / 1266.5 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 25.5 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 330.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...