Moules à la crème de panais et topinambour

Moules à la crème de panais et topinambour

4.8 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 2 échalotes coupées en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 350 g de panais coupés en morceaux
  • 350 g de topinambours coupés en morceaux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 500 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 100 g de lait
  • 1 c. à café de curcuma en poudre
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 10 brins de ciboulette fraîche ciselés
  • 4 pincées de piment d'Espelette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 381 kcal / 1595 kJ
Białko 18.3 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Sód 949.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...