Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 2 feuilles de laurier frais
- 500 g d'eau
- ½ bouquet de persil frais (les tiges)
- ½ bouquet de coriandre fraîche
- 1200 g de poivrons, épluchés et en lanières
- 1000 g de tentacules de poulpe
- 1 oignon rouge, en fines lamelles
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- le jus d'1/2 citron jaune
- 1 c. à café de paprika
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1629 kJ / 391 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Gratin dauphinois aux cèpes
1h 30min
Gratin de morue
50min
Carottes à la marocaine
40min
Aubergines sautées au soja et épices thaïes
40min
Souris d'agneau
1h 15min
Chou fermenté
48h 30min
Marinade épicée pour le poisson
10min
Langoustines au basilic
30min
Fonds d’artichauts au brocciu, pousses d’épinards aux noisettes
30min
Tartine œuf mi-dur, mayonnaise aux agrumes et fromage
25min
Sirop citronnelle/gingembre
1h
Sauce chien
10min