Pâtes à l'encre de seiche, aux crevettes et coques

Pâtes à l'encre de seiche, aux crevettes et coques

4.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • œufs
    2
  • d'encre de seiche
    1 sachet
  • de sel
    5 g
  • d'eau
    60 g
  • d'échalote
    30 g
  • de persil frais
    2 brins
  • d'huile de colza
    10 g
  • de crevettes cuites, non décortiquées
    500 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de coques fraîches, préalablement dégorgées
    600 g
  • de crème
    100 g
  • de sel
    2 pincées
  • de poivre moulu
    2 pincées
  • sel

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 436.5 kcal / 1831 kJ
Białko 28.5 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 40.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1161 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...