Pad thaï à la courge butternut

Pad thaï à la courge butternut

2.5 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • 1 courge butternut
  • sel
  • poivre moulu
  • huile d'olive
  • 20 g de gingembre frais
  • 2 gousses d'ail
  • 90 g d'eau
  • 20 g de sauce de soja
  • 1 c. à soupe d'huile de sésame
  • 20 g de miel
  • 2 c. à soupe de jus de citron vert, fraîchement pressé
  • 20 g de sauce sriracha
  • 100 g de beurre de cacahuète
  • 120 g de concombre en dés
  • 120 g de carotte en rondelles
  • 100 g de poivron rouge en dés
  • 75 g d'oignons nouveaux émincés
  • cacahuètes grillées non salées pour la finition
  • feuilles de coriandre fraîche haché, pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 585.8 kcal / 2450.9 kJ
Białko 17.1 g
Tłuszcz 33.4 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 12 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 887 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...